Köp av VAG-COM (vcds) i Sverige, Se upp för kopior av VAG COM (VCDS) som kan skada din bil!

Varning för kopior av VAG COM (vcds)

Vi vill passa på att varna för kopior av VCDS (vag com) kabeln, dessa adaptrar är piratkopierade versioner av originalet. Gemensamt är att de alla slutar fungera efter en viss tid dels genom Ross-techs aktiva arbete med programvaran där de snabbt blir blockerade och obrukbara men även utav den dåliga kvalitén i adaptern. Köpa vag com i sverige är relativt trygg med tanke på hur mycket klonade kopior det florerar ute i andra länder (ej nordiska länder), tyskland och england är bland de länder som har mest klonade kopior till försäljning enl. källor.

Stora nackdelen med falska kablar är att mitt under en omprogrammering/felsökning kan mjukvaran från Ross-tech känna av kopian vilket gör att kodningen slås ifrån. Har man otur fastnar styrdonet mellan den nya kodningen och den gamla och kan därmed bli obrukbar, händer detta i tex. ABS styrdon kan det ge dyra konsekvenser. Ibland räcker en Auto-scan funktion för att styrdon ska ta kostsam skada av att man varit dumsnål från början. De som eventuellt säljer dessa kablar bryter inte bara mot lagen om upphovsrätt utan tar oftast inget ansvar alls på skadade styrdon som skett pga. fel i adaptern.

På denna blogg tipsar vi endast om försäljare av Ross-tech original kablage som fungerar, adaptern är byggd för att skydda din bils elektronik, du får support och kan alltid hämta hem den senaste programversionen. Här listar vi seriösa försäljare i Sverige och jämför priser åt dig (länk).